English versionSeahorses
Version françaiseHippocampes
Versión EspagñolaCaballitos de mar
Deutsche versionSeepferdchen
Verzione ItalianoCavallucci Marini
Nederlandse verzieZeepaardjes
Versão portuguesaCavalos marinhos

sound

Zeepaardjes

In dit beknopte overzicht vindt u bijna alles dat u dient te weten over het correct houden van zeepaardjes in een aquarium en voor de meer ervaren aquariumliefhebber, over het kweken van jonge zeepaardjes.

Hoofdpagina
Aquarium
Houden
Kweken
Plankton
Ziekten
Soorten
Zoetwater
Filmpjes
Galerij
Bescherming
Winkels/Boeken
Links

Bescherming van zeepaardjes in het wild


Zeepaardjes worden overal ter wereld in hun voortbestaan bedreigd !
Doe een gift.
foto Project Seahorse
Klik om een gift te doen

Project Seahorse is een internationale beweging van biologen, specialisten en andere professionals met als voornaamste doel de bescherming van zeepaardjes in de hele wereld, met respect voor de menselijke behoeften. Ze richten structuren op voor de beperking van de vangst van zeepaardjes en organiseren activiteiten bij de lokale bevolking om het voortbestaan van de dieren veilig te stellen. Ze werken voornamelijk in de volgende landen: Australië, Canada, Hongkong, Filippijnen, Portugal, UK en de U.S.A. Project Seahorse heeft ook projecten lopen in Zuid-Afrika en Vietnam en onderhoudt nauwe relaties met verschillende andere landen.
Ze hebben ook de Internationale Conventie CITES opgericht, die tot doel heeft de zeepaardjes te bescherming. Een project dat werd goedgekeurd.
Het is het vermelden waard dat zeepaardjes in tonnen gevist worden voor het maken van poeders met dubieuze heilzame effecten voor de Aziatische farmacopee. En nog erger: ze worden levend gegeten door bepaalde volkeren, die dit exotisch vinden. Zeepaardmaaltijden worden ook aangeboden aan toeristen. Gedroogde zeepaardjes worden ook verkocht in souvenirwinkeltjes. Dit moet ophouden !!!

Aquariumhouder zijn het slachtoffer van het misbruik van de zeepaardjeshandel in de wesreld. Binnenkort zullen er nergens nog zeepaardjes te koop zijn. Privékwekers zijn zeldzaam. We zijn nog maar met een paar. In sommige landen is de invoer van zeepaardjes al verboden of aan banden gelegd. In Zwitserland is de invoer uit verre landen nu verboden. Andere landen zoals Frankrijk eisen een een capaciteitsattest om exotische dieren te kunnen houden. Australië beschermt de zeepaardjes op grote schaal. Alleen goedgekeurde kwekers mogen zeepaardjes in gevangenschap houden. Export, behalve legale export, is verboden. De maatregelen zullen in de toekomst waarschijnlijk worden uitgebreid naar alle landen.
Het is dus hoog tijd om iets te doen. U kunt dit project steunen met uw gift. We moeten ons dringend mobiliseren voor het voortbestaan van de zeepaardjes in het wild.

foto dode zeepaardjes
U kunt ook andere activiteiten ten gunste van de zeepaardjes ondersteunen, zoals :

foto The Seahorse Trust
Klik om een gift te doen

Briste Stichting die zich inzet van natuur, zeemilieu en voor de bescherming van zeepaardjes op de Britse eilanden, in Ierland en in de gehele wereld. Werd gedeeltelijk opgericht in samenwerking met talrijke organisaties en personen van de wereld.foto Seepferdchen-Förderverein
Klik om een gift te doen

Duitse Vereniging die zich inzet voor de bescherming en de handhaving van zeepaardjes in gevangenschap, zoals het grote Braziliaanse zeepaardje, onderzoeken doet en tentoonstellingen voor het grote publiek organiseert alsmede informatie over de levensstijl van de zeepaardjes.Andere Zeepaardjes Projecten

Seahorse.org
Sealife
Save our Seahorses
Dorset Wildlife TrustDank u voor uw hulp aan deze Verenigingen en aan de zeepaardjes.Hoofdpagina Aquarium Houden Kweken Plankton Ziekten Soorten Zoetwater Filmpjes Galerij Bescherming Winkels/Boeken Links

* Vertaald door Jean-Pierre in het Nederlands met de hulp van mijn vriend Pierre

Copyright © 1999-2017   Beatrice   Alle rechten voorbehouden. Email Disclaimer
IEDERE VOLLEDIGE OF GEDEELTELIKE NABOOTSING VAN DEZE SITE IS STRAFBAAR